• otthonlakberendezes@gmail.com
  • +36 30 186 5768

Színtrendek a lakberendezésben

A tavalyi, semleges színek után idén az élénkebb színek kapnak nagyobb hangsúlyt, főszerepet a lakberendezésben. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a Pantone cég szerint a Living Coral lett az év színe, amely energizáló, élénk tónusú, sugárzó, optimista szín. Ezen kívül helyet kapnak az idei színpalettán a mély, kontrasztos színek és a természet ihlette színek is. 

 

Természetközeli színek

A természetes színek használata megjelenhet az enteriőr teljes felületén, padlóburkolaton, a falszíneken, a berendezési tárgyakon. A legideálisabban ezt a hatást természetes fa használatával érhetjük el, ezekből is idén a világosabb tónusok lesznek előtérben.

Mélyzöldek

Ezt a színt is a természet inspirálta,  mély tónusa nyugtató hatású, ugyanakkor a helyiség megjelenését elegánssá teszi.

Telített színek

Smaragdzöld, királykék, vörös, ezek mind azok a színek, melyek önmagukban is dominánsak az enteriőrben. Megjelennek bútorokon, konyhabútorokon, dekorációban. A helyiségben falszínnek csak olyan helyen használjuk, ahol rengeteg természetes fény van.

Energizáló korall

Energiával tölti fel a helyiséget, vibráló, lüktető szín. Használjuk bátran ott, ahol kevés a fény, ragyogó lesz tőle a helyiség. Ha nem gondolkozunk teljes átalakításon, akkor a meglévő enteriőrbe dekorációkkal is becsempészhetjük a korall élő színét.

Optimista sárgák

A sárga az idei év optimizmusát erősíti, élénk színfoltként használhatjuk otthonunkban. Remek kiegészítője többféle színárnyalatnak, látványa önmagában is derűt sugároz.

Halvány rózsaszínek

Ez a szín idén finomabb, fényesebb verzióban köszön vissza.  Kontrasztos párt alkothat a smaragdzöld és királykék színekkel. Lágyságát fokozhatjuk aranyszínű kiegészítőkkel.


Világoskékek

A kék ezen árnyalata visszafogott, kiegyensúlyozott atmoszférát teremtő. Kiváló választás fehérrel és világos fa bútorszínekkel kiegészíteni. Megjelenhet burkolaton, konyhabútorokon, kiegészítőkön, textíliákon.

Teltebb krémszínek

Aki a biztonságos színeket preferálja, idén is megtalálja számítását a krémszínekben. Ezek a színek most teltebbek, fényesebbek.

Lágy terrakották

A rozsdabarna, terrakotta színek újként jelennek meg az idei palettán. A természet közelségét hangsúlyozó szín nem azonos a korábbi mediterrán stílus színvilágával, ez a szín jóval mélyebb, lágyabb.

Ékszerszínek

A smaragd, az akvamarin, a zafír színe mind ideális választás, ha színesíteni szeretnénk otthonunkat. Megfelelő színarányok eltalálásával harmonikus enteriőr teremthető.

Akáclilák

A trendekben korábban már jelen volt a lila ultraviola változata. Idén is találkozhatunk vele, de már sokkal lágyabb, visszafogottabb, halvány árnyalatban. Kiváló színe a kreatív energiák felszabadításának.



Képek: inneninnen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen.

Ha tetszett az összeállítás, kövesse az oldalt Facebook-on és Instagram-on, ha pedig segítségre van szüksége otthona tervezésekor, kialakításakor, írjon az otthonesstilus@otthonesstilus.hu e-mail címre!

Ungvári Anikó - lakberendező

Bejegyzés megosztása

Szeretne lakberendezési / belsőépítészeti szolgáltatást igénybe venni?