10 ok, amiért érdemes lakberendezőt megbízni

  • otthonlakberendezes@gmail.com
  • +36 30 186 5768

10 ok, amiért érdemes lakberendezőt megbízni

A mindennapokban nagyon sok tévhit vagy félinformáció él a lakberendezők munkájával kapcsolatban, melyek többségében alaptalanok vagy nem helytállóak. Az alábbi – szubjektív - lista segít tisztázni ezeket a félreértéseket és rávilágít arra is, hogy manapság a lakberendező megbízása már nem luxus, hanem tudatos és ésszerű választás.  

 

1. Költséghatékony

Egy építkezés vagy felújítás során az átgondolt, előrelátó gondolkodás, tervezés nagyon sok pénzt takarít meg. Kevesen tehetik meg, hogy csak a felújításra vagy építkezésre fókuszálják a figyelmüket, így könnyen előfordulhatnak olyan megoldások, melyek költségvonzata utólag felesleges pénzkidobásnak bizonyul. Érdemes már a munkálatok megkezdése előtt, a tervezési folyamat elején lakberendező segítségét kérni, mivel a vágyott megjelenésű, kialakítású otthon számtalan összetevőből áll. Ha például csak a világításra gondolunk, akkor a munkálatok előtt már azt is látnunk kell, hova fog kerülni a dugalj az állólámpához vagy milyen kialakítású lesz a mennyezeti világítás.

 

2. Időt és energiát spórol, stresszmentesít

Az idő az egyik legértékesebb kincs az életünkben és sokszor ebből van a legkevesebb. Mindennek utánajárni, megismerni és végül kiválasztani a megfelelőt rengeteg idő és energia, mely család, munka és háztartás mellett igazi zsonglőrmutatvány. Ha ezt felismerjük, akkor a lakberendező megbízásával könnyebben koncentrálhatunk a családunkkal, barátainkkal töltött minőségi időre vagy a munkában is produktívabbak lehetünk.


3. Tapasztalattal rendelkezik

A lakberendezés is külön szakma, mely tanulása, megismerése nem fejeződik be az iskola végeztével, sokszor hosszú évek tapasztalata van a lakberendezők munkája mögött. Egy lakberendező a korábbi megbízásai alapján is számos értékes információval és tanulsággal lett gazdagabb, így valószínűleg más szempontok is előtérbe kerülnek egy tervezési vagy kivitelezési probléma kapcsán, melyekre addig nem gondoltunk.


4. Tájékozott a legújabb trendekben, stílusokban

A lakberendező naprakész és szerteágazó információkkal rendelkezik a legújabb trendekről, stílusokról, anyagfajtákról és textúrákról. Tervezés során többféle variációt tud ezekből megmutatni, sokszor mintákkal illusztrálva. Mindig az adott helyhez és a megbízók igényeihez szabja az enteriőrt és segít megóvni az elcsépelt, túlhaladott trendektől.