• otthonlakberendezes@gmail.com
  • +36 30 186 5768

Lakberendezési trendek 2024-ben

A lakberendezés iránt érdeklődők évről - évre figyelemmel kísérik a trendek alakulását, mely a stílusokon túl a berendezési tárgyakon, színeken, formákon és textúrákon részleteiben és egységesen is nyomon követhetők. Az idei év rendkívüli meglepetéseket nem tartogat ilyen téren, a korábbi évek trendjeinek folytonossága, azok némi korrigálása vagy újabb lendülete látszik a legnépszerűbb irányzatokban.  

Az idei év legfontosabb trendje a személyre szabottság, a személyiségünkkel harmonizáló terek létrehozása. Minden egyéniség más környezetet kíván, ahol töltődhet, pihenhet, ahol minőségi időt tölthet el.

A következő trendek kedveltek lesznek idén és amelyikkel könnyen tudunk azonosulni, bátran alkalmazzuk az otthonainkban!


Japandi stílus

Minimalista stílusjegyeivel és meleg színtónusaival évek óta töretlenül népszerű. A természetes anyagok használata, az egyszerű vonalvezetések, a finom textúrák nyugodt, békés környezetet teremtenek.



Biofília

A természet jelenléte, a biofíl részletek frissességet és harmóniát adnak tereinknek, nyugalmat árasztanak. Ez a trend tökéletesen illik a környezettudatos otthonok stílusába.

       

Skandináv minimál stílus

A skandináv stílus egyik változata, mely a természetes anyagok és világos színek használatán alapszik. A kevesebb több elvet vallva a berendezési tárgyak funkcionálisak és egyszerű vonalvezetésűek. Fontos szempont a sok természetes napfény és a természetes világítás.


Neoklasszikus stílus

A klasszikus stílus modern környezetben történő újraértelmezése évek óta népszerű. A stílus főbb jegyei megjelennek a mai enteriőrökben, finoman ötvözve a klasszikus értékeket a 21. századi formavilággal.


Kontrasztos enteriőrök

Vibráló színek a falakon és bútorokon véget vetnek az unalmas összképnek. Az alapszínek mellett bátran használjunk egy – egy kontrasztos színt, megtörve a színek semlegességét.


Organikus, ívelt formák

Néhány éve már elkezdődött az organikus és ívelt formák térhódítása, ez idén is töretlenül folytatódik. A természetközeliség, a szabálytalan formák harmonikussá változtatják otthonainkat. Finoman íveltek a bútoraink, a dekorációink és ez a szabálytalan vonalvezetés teszi természetessé környezetünket.


Meleg színtónusok

A szürke szín évekig tartó uralmát egyre inkább a visszafogott, természetközeli bézs, a csokoládébarna és a sárga szín meleg tónusai veszik át. Mindezek mellett továbbra is népszerűek a mély terrakotta, a mustársárga vagy a zsályazöld színek a trendkövetők körében.  


3D falburkolatok

A struktúrált felületek mellett a geometriai minták és természet ihlette falfelületek, faldekorációk is népszerűek lesznek. 

Bejegyzés megosztása

Szeretne lakberendezési / belsőépítészeti szolgáltatást igénybe venni?