• otthonlakberendezes@gmail.com
  • +36 30 186 5768

Pantone színtrend 2022-ben


Mint minden év decemberében, idén is kihirdette a Pantone cég a következő év trendszínét, mely 2022-ben a Pantone 17-3938 Very Peri nevet viseli. Ez a hideg, ám finom lilás szín, kék alaptónussal egy bátor szín, mely a kreativitást és találékonyságot szimbolizálja. A Pantone cég az év színének meghatározásakor történetében először a Very Peri színt új színként hozta létre a palettán, ezzel is kifejezve az átalakulást, az új születését, a fizikai és digitális világ új fúzióját.

Akik színekkel foglalkoznak, azoknak ismerős lehet ennek a színnek egy másik árnyalata, az Ultra Violet, mely nem is olyan régen, 2018-ban volt az év színe. Amíg az Ultra Violet vibráló, telt, impulzív szín, addig a Pantone 17-3938 Very Peri egy finomabb, elegánsabb, lágyabb tónus.  


A lila szín bármely árnyalata a kreativitást táplálja, előszeretettel alkalmazzák olyan helyeken, ahol nagy szükség van ennek a készségnek a fokozására, megélésére. A Pantone szerint a körülöttünk lévő változást szimbolizálja a Very Peri szín, új energiákkal új lehetőségeket nyit előttünk, kíváncsivá téve elménket. A színben lévő kék tónus a biztos alapot, a szilárdságot szimbolizálja, míg a lila árnyalat a jövőbe vetett optimizmust, nyitottságot, örömet jelenti.


Ez a szín meglehetősen megosztó, első látásra meghökkentőnek tűnhet a használata. Aki szereti, a divatban és szépségápolásban viszonylag gyorsan és könnyen beépítheti a mindennapokba, de a lakberendezés, design szerelmesei is megtalálhatják a kedvenc színpárosításaikat.  Izgalmas tónus, érdemes kipróbálni különböző színekkel, árnyalatokkal, a hatás bizonyosan nem marad el. A Pantone 17-3938 Very Peri szín lényege a komfortzónán kívül eső érzések, új perspektívák felfedezése, merészséggel és nyitottsággal, rugalmasan, kreatívan reagálva a változásokra.

Ha tetszik a szín és  kíváncsi arra, hogyan mutatna otthonában, üzletében, milyen színpárokkal milyen hatás érhető el, keressen bizalommal!


Ungvári Anikó / lakberendező

Bejegyzés megosztása

Szeretne lakberendezési / belsőépítészeti szolgáltatást igénybe venni?