• otthonlakberendezes@gmail.com
  • +36 30 186 5768

Az év színe 2022-ben

Mint minden évben, az év végéhez közeledve a festékgyártó cégek egymás után mutatják be a következő év trendszínét és a favorizált színárnyalatokat, így ez idén sincs másképpen. A napokban a Benjamin Moore amerikai festékgyártó cég hozta nyilvánosságra a 2022-es év színét, mely az "October Mist 1495" nevet viseli. Ez a szín, az "Októberi Köd" egy gyönyörű, puha és földes zöld árnyalat, mely a színspektrum közepén helyezkedik el, szimbolizálva az egyensúlyt és a harmóniát. A zöld ezen tónusa a szeretetet és az együttérzést jelképezi a finom árnyalatával. 


Otthonunkban használhatjuk a helyiség összes falának színezésére vagy csak egy fal festésére, de ha ezt is soknak érezzük, akkor a bútorokon vagy kiegészítőkön megjelenítve is gyönyörű hatást érhetünk el vele. Ha a természetesség érzetét szeretnénk erősíteni, akkor ez az árnyalat remek választás, amellett, hogy a zöld szín nyilvánvalóan nyugtató hatása is jól érvényesül, harmonikus alapot ad más színeknek. 


Az alábbi inspiráló moodboard-ok segítségével betekintést kaphatunk arról, hogyan használjuk a Benjamin Moore cég által választott 2022-es trendszínt különféle árnyalatokkal. Alapvetően a világos földszínek és pasztellek idilli összhangot alkotnak az "October Mist 1495" jelű színnel, de ha erőteljesebb tónust párosítunk hozzá, izgalmas kombináció a jutalmunk.