• otthonlakberendezes@gmail.com
  • +36 30 186 5768

Trendi falpanelek, látványos faldekorációk

A falpanelek népszerűsége évek óta töretlen, köszönhetően változatos anyaguknak, formáiknak és színeiknek. Az egyre bővülő választékkal nehéz lépést tartani, így a falpanelek terén Magyarországon a legrégebben jelen lévő KERMA Design segítségét kértem abban, hogy megismerjük a piacon jelen lévő kínálatot és újdonságokat. A következő 10 kérdésemre adott válaszokból a felújítás és építkezés előtt állók átfogó képet kaphatnak faldekorációkról, falburkolatokról és falpanelekről.

 

1.       Mióta érhetők el a magyar piacon a KERMA termékei?

Közel 9 éve vagyunk jelen termékeinkkel a hazai lakberendezés piacán. Az eltelt évek alatt azon dolgoztunk, hogy a falpaneleket minél szélesebb körben megismertessük a lakberendezés iránt érdeklődőkkel és azokkal, akik lakásfelújítás, vagy vásárlás előtt állnak. Az út nem volt könnyű, hiszen 3D-s falburkoló panelek újdonságnak számítottak a falburkolatok között. 



2.       Milyen termékskálával rendelkeztek és melyek a legnépszerűbbek?

 

Jelenleg már több mint 2000 különböző falpanelt forgalmazunk és ez a szám folyamatosan nő. Célunk az, hogy a legnagyobb és legváltozatosabb választékot nyújtsuk vásárlóinknak. A legnépszerűbb termékünk az általunk gyártott KERMA textilbőr falpanelek, melyekből falvédők, tv falak, ágyvégek és előszoba faldekorációk készülnek, nagyon sok esetben egyedi méretekben, a megrendelő igényeire szabva. A másik sikertermékünk a Flexwall pvc falburkolatok, melyek olcsó árával és a több mint 170 különböző fa-, kő- és csempemintás változatával nyerte el a vásárlók tetszését. További előnye ennek a falpanel típusnak is, hogy szakember nélkül, akár házilag is felrakható. Ezeken kívül nagyon sokféle anyagból, rengeteg színben és mintában forgalmazunk különböző 3D-s falpaneleket. Népszerűek még a különböző polisztirol anyagból készült falpanelek is, például a Polistar és a MyWall panelek, melyek jól festhető, könnyen kivitelezhető falburkolat megoldást jelentenek beltérben. Ha az anyagokat nézzük, akkor forgalmazunk még gipsz, cukornád, műanyag, fa, kő, parafa, szivacs, beton dekorpaneleket is. 



3.       Hova és milyen helyiségbe ajánljátok a falpaneleket, falburkolatokat?

 

Mi elsősorban beltéri felhasználásra ajánlunk falburkolatokat. Ezen belül bármilyen helységbe tudunk megoldást. A helyiségeken belül pedig különböző funkciókat is betölthet egy-egy falpanel típus. Nagyon sok falvédőt gyártunk például a KERMA textilbőr falpanelekből, de népszerűek a tv falak is, melyek sokféle falpanel típusból kialakíthatók. A sima dekorációs megoldás mellett még ágyvégek, előszobafalak, konyhapanelek, étkező dekorok, fürdőszoba megoldások is születhetnek falpanelekből. Ezek kiválasztásában segítünk az érdeklődőknek e-mailben, telefonon, illetve a termékleírásokkal, blogcikkeinkkel is vagy személyesen bemutatótermünkben. 



4.       Kültérre mely falburkolatok használhatók?  

 

Kültérre a legkedveltebb termékünk a Stikwall polisztirol falburkolatok. Ez egy polisztirol alapból és egy kemény műgyanta bevonattal ellátott panel, mely nem csak dekoratív, de hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal is rendelkezik. A másik klassz termék a Slate-Lite panelek, mely egy ultravékony, valódi kőből készült falburkolat, ami szintén rakható kültérre is. Ezen kívül még a kőhatású Dekopaneleket tudnám ajánlani, mely egy házilag is kivitelezhető dekor. 


5.       Kivitelezésben, falpanel felrakásban tudtok-e segíteni vagy házilag is könnyen megoldható?

 

Évekkel ezelőtt személyesen vállaltuk a KERMA falpanelek felrakását, de sajnos ma már erre nincs szabad kapacitásunk. Viszont a jó hír az, hogy a legtöbb falpanel típus házilag is felrakható. Ha mégse szeretné valaki saját maga végezni a kivitelezést, akkor akár ajánlani is tudunk hozzá szakembert. Szerencse, hogy a falpanelek többsége úgy van kitalálva, hogy kevés szerszám és szaktudás nélkül se legyen probléma a felhelyezés. 


6.       A falpaneleken, falburkolaton kívül milyen egyedi, saját terméket tudtok ajánlani?

 

Saját fejlesztésű termékünk a KERMA nyomtatott műbőr faliképek és falvédők. Ezek különböző mintával készült faldekorációk. A saját mintáink mellett lehetőség van akár hozott fotó, vagy kép alapján is rendelni. Szívesen tervezünk bármilyen témában, mely ingyenes. Jelenleg fejlesztés alatt van még egy-két falpanel megoldás is, mely szintén újdonságnak fog számítani itthon.


7.       Hogyan lehet tisztán tartani a falpaneleket a későbbiekben?

 

Ez anyagtól és típustól függ. A legtöbb panel nem kíván különösebb tisztítást, elég hozzá egy portörlő, vagy egy nedves tisztító rongy. A festhető panelek előnye, hogy a későbbiekben újra átfesthető, amivel nem csak megtisztul, de akár egy új színnel újjá is varázsolhatjuk paneljeinket. 


8.       Már több, mint egy éve kiállítások és szakmai vásárok híján a felújítóknak, építkezőknek és lakberendezőknek keresni kell a szakmai újdonságokat, innovációkat. Van olyan új termék, ami mostanában került a kínálatotokba?

 

Ebben az évben jelentek meg nagyon sok helyen a bordázott lamellás falpanelek, mely a jelek szerint az idei év újdonsága! Sok képet találunk már róla a Pinteresten, Instagramon és a lakberendezők látványtervein pl a Facebokoon. Mi is elkezdtük ennek a típusú panelnek a forgalmazását. Célunk, hogy pár hónapon belül további gyártók termékeit is feltöltjük a webáruházunkba. Új termékünk még a Green Designers mesterséges zöld falak, mely egy modulokból összerakható zöld fal dekoráció. Ez a termék kültérre is alkalmas, előnye, hogy nem igényel semmilyen gondozást. Újnak számít még például a különböző térelválasztó panelek is, melyek egyre több gyártónál jelennek meg. Mi a lengyel Zicaro termékeit forgalmazzuk. A több falpanel terén is mindig jelennek meg újabb és újabb minták, formák vagy színek. Tehát a választékunk folyamatosan bővül és természetesen figyeljük a trendeket és ha valami újat találunk, akkor az nálunk valószínüleg meg is fog jelenni.



9.       Neked van kedvenc falburkolatod?

 

Köszönöm a kérdést! Az én személyes kedvencem a Zicaro gipsz falpaneljei, mert nagyon karakteres és mégis letisztult, modern falburkolat megoldások. Valamint nagyon szeretek KERMA nyomtatott faliképeket tervezni, mert itt egy kicsit kiélhetem az alkotás iránti szeretetemet.


10.   Hol lehet elérni vagy személyesen megtekinteni a falpaneleket?    

 

Mi elsősorban webáruház vagyunk, így online vagyunk jelen. Jelenleg két webáruházat üzemeltetünk, de most készül az új shoprenteres webshopunk is, ami még több termékkel fog működni és már nem “csak” falpanelekkel, hanem számos más lakberendezési termékkel.  A személyes megtekintésre vagy vásárlásra is van lehetőség. Cégünk most költözik egy 520 m2-es ingatlanba, ahol bemutatóteremmel is várjuk az érdeklődőket. Ezen kívül a viszonteladóinknál is több falpanel típus is elérhető, valamint a régóta tervezett budapesti üzletnyitás is egyre közelebbi célunk.

 

 

A cikkben szereplő képeket a KERMA Design engedélyével használtam és a cikk nem minősül támogatott tartalomnak. 

 

Ha szeretné otthonát, irodáját falpanelekkel dekorálni vagy lakberendezési tanácsadásra / tervezésre van szüksége, keressen bizalommal elérhetőségeimen a Kapcsolat menüpontban!

Szeretne értesülni a legfrissebb blogbejegyzésekről és munkáimról? Iratkozzon fel hírlevelemre e-mail címével a weboldal alján található Hírlevél menüpontban

 

Ungvári Anikó / lakberendező

Bejegyzés megosztása

Szeretne lakberendezési / belsőépítészeti szolgáltatást igénybe venni?