• otthonlakberendezes@gmail.com
  • +36 30 186 5768

Konyhatrendek 2021-ben

Vitathatatlan, hogy a 2020-as év átalakította az otthonunkhoz fűződő viszonyunkat. Helyiségeink még funkcionálisabbak, szerepeik összetettebbek lettek és ez alól a konyha sem kivétel. Sokan most kezdték el napi szinten, a mindennapi élet szerves részeként használni a konyhát. Akik eddig az otthonukon kívül oldották meg a napi étkezéseket, a digitális tanulás és az otthoni munkavégzés újra elhozta a konyha régi-új jelentőségét. Ez máris meglátszik a felújításra váró és az új építésű konyhák elvárt funkcióinak meghatározásában, de már a hétköznapi eszközválasztásban és -használatban is. A 2021-es évben minden a kényelemről és a funkcionalitásról fog szólni.

 

Zöld színű konyhabútorok

Néhány éve már a köztudatba kerültek a zöld színű konyhabútorok, de igazi áttörést még nem tudtak elérni. Sok otthonban már megjelent a zöld lágyabb, finomabb változata, de ez az év elhozza ennek a színnek a karakteres, mélyebb változatát. Fehérrel és szürkével tökéletes színkombináció, ahogyan a fa bármely árnyalatával. Ha tartunk a zöld mély színétől nagyobb felületen vagy a helyiségünk szűk a sötét színekhez, akkor kisebb felületen, akár konyhai hátfalként is megjeleníthetjük.

Forrás

Esztétikus konyhai eszközök

A konyhai tevékenységek bővülésével nőtt az igény a nagyobb eszközhasználatra, ami 2021-ben is hasonló tendencia lesz. Ám ezzel párhuzamosan nem nőttek a tárolókapacitásaink, így fontos szempont lett, hogy azok az eszközök, melyek nem férnek el a konyhabútorban, esztétikailag is helytállók legyenek.  

Nagy kopásállóságú és könnyen tisztítható festékek

A több konyhai művelet automatikusan magával hozza a könnyű tisztántarthatóság igényét is. Ez a falfestékekre és a bútorfrontokra is egyaránt igaz, így jövőre még jobban előtérbe kerülnek azok a felületbevonatok, melyek teljesítik ezeket a feltételeket. 

Forrás

A tárolókapacitások maximalizálása

Szociális távolságtartás és a kissé körülményesebb bevásárlások miatt ritkábban keressük fel az üzleteket élelmiszerbeszerzés céljából, de egy alkalommal nagyobb bevásárlásokat intézünk. Ehhez viszont szükség lett a konyha és a kamra tárolókapacitásainak újragondolására. 2021-ben ez a trend továbbra is előtérben marad.

Magas minőségű készülékek, berendezések

Míg korábban elegendő volt az átlagos tudású készülékek megléte a konyhában, idén ez is változáson ment keresztül. Az éttermek bezárása nem jelentette azt, hogy az elvárt minőségből le szeretnénk adni és a kedvenc éttermünk színvonalát mellőzni kellene, így egyre nagyobb igény jelentkezett a professzionális konyhai készülékekre, melyek megkönnyítik a mindennapos munkálatokat.

Okos csaptelepek

2020 egyik leggyakrabban használt kifejezése a gyakori kézmosás lett, mely már a mindennapi életük elengedhetetlen része. Ebben segítenek az intelligens, hanggal aktiválható csaptelepek, melyek akár érintés nélkül biztosítják a folyamatot, a maradéktalan tisztaság érdekében.


Ha idén szeretné létrehozni, felújítani konyháját és/vagy otthonát, lakberendezési tanácsadás vagy tervezés keretein belül keressen bizalommal elérhetőségeimen a Kapcsolat menüpontban!

Ha szeretne értesülni a legfrissebb blogbejegyzésekről és munkáimról, iratkozzon fel hírlevelemre e-mail címével a weboldal alján található Hírlevél menüpontban


Ungvári Anikó / lakberendező


Bejegyzés megosztása

Szeretne lakberendezési / belsőépítészeti szolgáltatást igénybe venni?