• otthonlakberendezes@gmail.com
  • +36 30 186 5768

Lakberendezési trendek 2021-ben

Akik nyomon követik a lakberendezési trendek változásait, azoknak az idei irányzatok nem okoznak csalódást. A színek, anyagok, stílusok és textúrák lenyomatként jelennek meg a körülöttünk zajló változásokból.  Az otthonunk életünk főszereplőjévé vált. Napjainkban valóban azt a szerepet tölti be, amit alapvetően az otthon fogalma jelent, biztonságot, kényelmet, feltöltődést, kikapcsolódást biztosító környezet, melyben mindenki jól érzi magát.  Az idei trendek is ezt az irányvonalat követik, a színek melegebbek, a formák kerekebbek lesznek.

 

Újragondolt minimalizmus

Az utóbbi évek szinte már sterilnek tűnő minimál stílusa idén lágyabbá, némileg színesebbé válik. Előtérbe kerülnek a földszínek, a barna többféle árnyalata, a burgundi, a taupe, az olívazöld, az okkersárga. A formák lágyságát a gömbölyded megjelenés adja. Bátran kísérletezzünk a színekkel, a földszínek megnyugtató összhangjával nem foghatunk mellé.


Kép forrása

Kép forrása

Fenntartható lakberendezés

A korábbi években már meglévő irányzat töretlenül jelen van idén is a trendek között. Ez a stílus a benne élők szemléletében, életformájában szintén tetten érhető, így valóban hosszú távú trendként értelmezhető. Jellemzője a természetes és újrahasznosított anyagok használata, a minőségi berendezési tárgyak, a natúr és földszínek, melyek időtállóvá és fenntarthatóvá teszik az otthont, a lakberendezést.

Kép forrása

Telt, mély színek

A kényelmes és komfortos érzetet mindig a telt, mély színek jelentették, így nem véletlen most sem ezeknek a tónusoknak az előretörése. Színekben használhatunk smaragdzöldet, királykéket, mélyvöröset, csokoládébarnát, mustársárgát, bézst, anyagokban a bársonyt, plüsst és kötött anyagokat. Mindezekkel kiválóan kombinálhatók a fém kiegészítők arany és az óarany színe.

Kép forrása

Kép forrása

 A luxus érzete

Miután otthonunknak funkcionálisan több szerepet kell egy időben betöltenie, így a kikapcsolódás, feltöltődés is ezen keretek közé került. Mindezeket stílusosan, a luxus érzetével szeretnénk használni, amihez a fekete, a bronz és az aranyszín, a polirozott kövek és a szálcsiszolt fém kiegészítők együttes jelenléte biztosítja a mindennapokban.

Kép forrása

Kép forrása

Régi – új anyag: a terrazzo

A terrazzo újra reneszánszát éli. A népszerű márványminta alternatívájaként is tekinthetünk rá, bár amíg a márványminta elegáns, időtálló megjelenést biztosít, a terazzo inkább a laza, bohó stílus kedvelőit kényezteti.

Kép forrása

Kép forrása

Ha szeretné létrehozni, felújítani konyháját és/vagy otthonát, lakberendezési tanácsadás vagy tervezés keretein belül keressen bizalommal elérhetőségeimen a Kapcsolat menüpontban!

Szeretne értesülni a legfrissebb blogbejegyzésekről és munkáimról? Iratkozzon fel hírlevelemre e-mail címével a weboldal alján található Hírlevél menüpontban


Ungvári Anikó / lakberendező

Bejegyzés megosztása

Szeretne lakberendezési / belsőépítészeti szolgáltatást igénybe venni?