• otthonlakberendezes@gmail.com
  • +36 30 186 5768

10 inspiráló ötlet a lélegzetelállító fürdőszobához

A fürdőszoba a legfunkcionálisabb helyiség a lakásban, de ez nem jelenti, hogy ne igényelné a gondos és stílusos tervezést. Egyre többet foglalkozunk ennek a helyiségnek a kialakításával, személyre szabottságával, mivel ez tükrözi legjobban stílusunk, személyiségünk, ez az otthonunk legintimebb része. Még több feladatot kell manapság ellátnia, ezért sokszor nagyobb alapterületet kapnak az új otthonokban és a berendezésük is szobaszerűvé válik.

Fürdőszobát ritkábban alakítunk át, mint a ház többi helyiségét, éppen ezért fontos az átgondolt és alapos tervezés. Ehhez nyújt segítséget az alábbi tíz szempont, amelyek alapján időtálló, trendi fürdőszoba teheti kellemessé a felfrissülés és tisztálkodás perceit, óráit.

 

1. Semleges színek, természetes, minőségi anyagok

Ahogyan az otthonunk többi részében, így a fürdőszobákban is uralkodó irányzat a természetes anyagokhoz való visszatérés, a naturális színpaletták használata. Ha az anyag- és színhasználatunk semleges marad, akkor hosszú éveken keresztül időtállónak és modernnek érezhetjük a fürdőszobánkat. A burkolatok közül bátran válasszunk a természetes kövek, antik fapadlók, mozaikok, matt kerámia és fahatású kerámiaburkolatok közül.

2. Sötét színű fürdőszobák

Első hallásra talán merésznek tűnik a sötét színek használata, mivel a fehér, világos színeket társítjuk a tisztálkodáshoz, fürdéshez. Ha kellőképpen bátrak vagyunk, nyugodtan félretehetjük a sztereotípiákat és kisebb – nagyobb felületen használjuk a mély tónusokat.

3. Karakteres színű csaptelepek és zuhanyfejek

A homogén megjelenésű háttér előtt remekül érvényesülnek az eltérő, karakteres színű szerelvények. Ezek mostanság sárgaréz- vagy aranyszínűek, illetve matt felületűek. Utóbbiak kissé kényesebbek, mivel tisztántartásuk fokozottabb körültekintést igényel, de cserébe sokáig megőrzik a szépségüket.

4. Ablak elé épített mosdópultok

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy a fürdőszobánknak nagy méretű ablaka van, akkor nyugodtan használjuk ki az ebben rejlő különleges lehetőséget. Az ablak alá tett mosdópult egyedi megoldásokat kíván a tükör elhelyezését és a világítást tekintve, de az összhatás mindenképpen lenyűgöző és egyedi lesz. Használjunk bátran egyedi megoldásokat a fürdőszoba tervezésekor is.

5. Szigetszerű elhelyezések

Ha a helyiségünk nagyobb méretű az átlagosnál, akkor remek megoldás a mosdópult és a tárolófunkciók központi helyen való kialakítása. Egyedi és praktikus megjelenése mellett egy csipet luxusérzetet ad a fürdőszobának.

6. Merész, élénk színek a falakon

Az otthonunk más részeiben idén megjelennek a merészebb színek és minták, miért lenne ez alól kivétel a fürdőszoba? Ha kicsinek érezzük a fürdőnket, használjunk csak az egyik falon merészebb színeket.

7. Művészet megjelenése a fürdőszobákban

Az idei év a művészet, az egyedi alkotások megjelenését preferálja az otthonunkban. Ez igaz a fürdőszobákra is. Nyugodtan használhatunk dekorációs célokra képeket, grafikákat, vonzani fogja a tekintetet. A tükör kerete is egyre művészibb kivitelt kap, a korábbi szögletes lezárás az utóbbi időkben ívesre váltott, amit most a mintás, faragott keretek követnek.

8. Spa élmény

A relaxálás, feltöltődés élményét már egyre többen otthonunkban is megtapasztalhatjuk. A pezsgőmedencék, szaunák és spa központokra emlékeztető szín- és anyaghasználat mindezt elősegíti, támogatja.

9. Art deco hatás

A lakberendezésben visszaköszönő stílusirányzat természetesen a fürdőszobákban is megjelenik. Az art deco-ra jellemző forma – és színvilág elegánssá, klasszikussá teszi a fürdő enteriőrjét. A mély színek, arany kiegészítők, szimmetrikus formák kedvelői megtalálják idén az álomfürdőszobát.

10. Szabadon álló kádak

A szabadon álló kádak újra reneszánszukat élik. Mindegy, hogy oroszlánlábas a kád vagy minimál stílusú, mindenképpen figyelemfelkeltő berendezési tárgyak. Az újabb formáknál jellemző az egyszerű vonalvezetés, a keskeny peremek és az innovatív anyagfelhasználás.

Képek: innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen.

Ha tetszett az összeállítás, kövesse az oldalt Facebook-on és Instagram-on, ha pedig segítségre van szüksége otthona tervezésekor, kialakításakor, írjon az otthonesstilus@otthonesstilus.hu e-mail címre!

Ungvári Anikó - lakberendező

Bejegyzés megosztása

Szeretne lakberendezési / belsőépítészeti szolgáltatást igénybe venni?