• otthonlakberendezes@gmail.com
  • +36 30 186 5768

2020 lakberendezési trendjei

Ha ez a terv lakás – vagy házvásárlás, otthonunk felújítása vagy szebbé tétele, előszeretettel keressük az új ötleteket, inspirációkat és törekszünk a trendi, de időtálló enteriőrök kialakítására. Ehhez segítségképpen összegyűjtöttem 2020 lakberendezési irányzatait, melyek inspirációt és támpontot adhatnak a belső tereink tervezéséhez és dekorálásához.

1. A klasszikus formatervezés és stílusjegyek egyre nagyobb teret hódítanak modern környezetben felhasználva. Előtérbe kerülnek a kézműves, egyedi, családi értékeket jelentő bútorok, kiegészítők. Nem cél a tökéletesség, az apró karcolások, sérülések történeteket mesélnek, ezáltal teszik személyesebbé az enteriőrt. Idén igazán fontos elem megmutatni személyiségünket az otthonunkban, mely névjegyként szolgál a hozzánk betérőknek.


2. Az évekig uralkodó szürke és árnyalatai teljesen eltűnnek, vágyunk a melegebb, élettelibb és gazdagabb színpalettákra. A biztonságot jelentő szürke, taupe és fehér színek unalmassá válnak, hiányzik belőlük az izgalom, a színek játéka, mozgalmassága. A földszínekkel és telt színtónusokkal barátságosabb, komfortosabb otthont teremthetünk. Válasszunk a csokoládébarna, az olívazöld, a mustársárga árnyalatai közül, de a kobaltkék, a méregzöld és a padlizsán színek is karaktert adnak helyiségeinknek, bútorainknak.


3. A sötét színre festett ajtók személyesebbé és karakteressé teszik a teret, használjuk bátran, megtörve a fehér ajtók uralmát.


4. Helyiségeink továbbra is többfunkciósak és mindez megjelenik egyre több berendezési tárgyunkon is. Az urbanizáció és költséghatékonyság miatt egyre többen dolgoznak otthonról, így a munkaállomások kialakítása is az életterünk szerves része.


5. A technológiai fejlődés gyorsasága és a környezetbarát, fenntartható szemlélet miatt fordulunk egyre inkább a természetesség felé az enteriőrökben. Igyekszünk minél több növényt használni, lehetőség szerint természetes alapanyagú bútorokat választani, melyek hangulatunkat és közérzetünket is javítják.


6. A fürdőszobák megjelenése mozgalmassá és szórakoztatóvá válik. Mindezeket meglepő színekkel, különleges anyagokkal és izgalmas textúrákkal érhetjük el.


7. A természetesség jegyében előszeretettel használjuk a naturális anyagokat, a fát, a téglát, a rattant és fonott bútorokat, élő növényekkel és meleg színekkel vesszük körbe magunkat.


8. A hálószobákban egyszerre jelenik meg a természetesség és a luxus érzete, köszönhetően az ívelt formáknak, a tűzött ágyvégnek és a minőségi, puha textíliáknak.


Bejegyzés megosztása

Szeretne lakberendezési szolgáltatást igénybe venni?